Project Description

Korzika Franciaország csodaszép szigete a Földközi-tengeren, de valahogy mintha nem oda tartozna, egy teljesen külön világ. Saját nyelvvel, izgalmas történelemmel, a szabadságért való kitartó küzdelem mindenhol szembe köszönő jeleivel, ellenállhatatlan gasztronómiával és lélegzetelállító természeti környezettel. Ha csak egy csöpp kétségünk lenne afelől, hogy megfelelő úti célt választottunk az aktív nyaraláshoz, az rögtön elillan, amint egy pillantást vetünk a türkizkék tengerre a csipkés sziklaszirtek egyikéről.

Érdemes ellátogatni a part menti helyes kisvárosokba, Portoba, Bastiába, sétát tenni Napóleon szülővárosában, Ajaccioban vagy elmerengeni Szardínia irányába Bonifacioból. Kihagyhatatlanok a korzikai borok, a helyi gesztenyéből készült lekvárok és édességek, valamint a rendkívül különleges malacpecsenye – különleges, mert a félvad malacok az erdőkben maguk is rengeteg gesztenyét falatoznak, így a húsuk igazán különleges ízzel gazdagodott.

Természetesen mi igazán a hegyek és a vad hegyi patakok és kanyonvölgyek miatt szeretjük Korzikát! Gondolnátok, hogy ezen a csöppnyi szigeten több mint 100 kétezer méter feletti csúcs van? Köztük tán a leghíresebb a Monte Cinto, a maga 2.706 méteres csúcsával. Nem véletlen, hogy itt vezet Európa egyik kifejezetten izgalmas, és a nyári rendkívül meleg és száraz időszakban komoly kihívásokat rejtegető túraútvonala, a GR20.

Korzika igazi outdoor paradicsom. Legyen bár a vágyad a túrázás, hegyi bringázás, sziklamászás, tengeri kajakozás, medertúrázás vagy canyoningozás, ezt itt mind megteheted!

Következő események: