Project Description

 

Erős gondolkodás után sem jutott eszünkbe semmi, amit nem szeretünk Olaszországban. A “kifejezetten szeretjük” oldalon viszont nagyon erős a verseny. Olyannyira, hogy nyertest nem is tudunk hirdetni, de biztosan kiemelt helyen szerepel a kedvenceink között a Garda-tó. 

A mediterrán klímának köszönhetően egész évben kedvelt turista célpont, ahol mindenki megtalálja a számítását, ha kikapcsolódásra vágyik. Talán az olasz gasztronómia remekeit nem is kell különösebben ecsetelni, és a helyes tóparti kisvárosok képe is ismerős lehet. Mindezeken túl a legnagyobb olasz tó vidéke az outdoor sportok szerelmeseinek is rengeteg lehetőséget kínál. Csodaszép túrákat tehetünk a környéken, számtalan via ferrata út közül választhatunk és a hegyi kerékpározás kedvelői sem fognak csalódni. A sziklamászással ismerkedők (vagy már jó barátságot ápolók) sok-sok izgalmas sziklamászóhely között válogathatnak tudásszintjüknek és bátorságuknak megfelelően. Igazi különleges csemege a környéken található számtalan csodás kanyon, aminek egyetlen ottjártunkkor sem tudunk ellenállni.

A környező települések igazán elbűvölőek, ódon hangulatú belvárosaikkal, turistacsalogató macskaköves utcáikkal, virágos ablakaikkal, a teraszon aperol spritzet szopogató vendégekkel és a fagyit majszoló és az utcán huncutkodó gyerekekkel. Mégis, talán minden outdoor sportot kedvelő különös kedvence Arco, ahol majd minden második üzlet a szívünkhöz oly közel álló szabadidős sportokra specializálódott. Öröm nézni a sok-sok elvarázsolt hegyi embert, akik boltról boltra járva csodálkoznak rá a legújabb fejlesztésekre, a legmodernebb hegymászó felszerelésekre és a legkiválóbb hegymászó-ruházatra. Még ha nem is vásárolunk (szinte kizárt), egy látogatást a nyitvatartási időn belül biztosan megér a kisváros.

A Garda-tóhoz többnyire a canyoning és via ferrata szenvedélyünknek hódolni járunk, persze az igényeknek megfelelően rengeteg egyéb lehetőséget tudunk javasolni az aktív időtöltésre.

Canyoning:

Sziklamászás:

Következő események: